KTP Nieuw-Roden start met een klinkende bekerwinst

NIEUW-RODEN

Het seizoen is weer begonnen met de landelijke bekerstrijd. Achttien teams doen er aan mee. KTP Nieuw-Roden was vorig jaar in de kwartfinale gestrand door de latere finalist Drachtsterboys.

Er zijn geen poule-voorronden, elke wedstrijd kent een winnaar die doorgaat (knock-out systeem). Avanti Keuning Advocaten debuteert in de eredivisie en is de eerste tegenstander in de bekerstrijd. En zette gelijk de arbitrage op het verkeerde been, doordat Avanti niet in het gebruikelijke groen verscheen maar in de verfrissende gele limoen kleur waarin ook de scheidsrechters zouden acteren. De verfrissende kleur gaf ook aan dat een ander Avanti speelde, dan dat vorig jaar nog in de hoofdklasse speelde samen met de meiden van Nieuw-Roden Vr2. Renee Huizinga wist met een versnelling de tegenstander al gelijk in de derde minuut te verrassen en vier minuten erna tekende ze ook voor de 2-0. Hierna was Avanti zoekende. Het probeerde KTP onder druk te zetten maar werd niet echt gevaarlijk. Bij KTP was het zoeken naar stabiliteit in het team, mede veroorzaakt door een iets andere samenstelling, maar hoofdzakelijk doordat ze geen enkele wedstrijden in de nieuwe samenstelling gespeeld hadden. Jildau Huitema wist nog wel de 3-0 op het scorebord te zetten vlak voor het einde van de eerste helft.

Kopie

Wat Renee Huizinga in de eerste helft deed werd gekopieerd door Martine Kooiker. Drie minuten waren nodig om de voorsprong uit te breiden naar 4-0. En in de opvolgende 4 minuten naar 5-0. Er stond een creatiever KTP Nieuw-Roden met af en toe weergaloze lange crosspasses die op ieders stropdas werd gelegd. Deze manier van spel verleggen hadden ze gezien bij de Spaanse en Portugese ploegen op het toernooi afgelopen juni in Portugal. Met grote nauwkeurigheid viel de bal op aangeven van Martine Kooiker over de verdediger voor Grytsje van den Berg haar voeten. Goede aanname en een schot langs de eerste paal, werd bezegeld met de 6-0. Amber Bandringa maakte vier minuten voor het einde de 7-0. Te veel overtredingen aan KTP-zijde leverde Avanti een 10 meter-trap op. Verwoestend en onhoudbaar maakte Daisy Andringa de eretreffer: 7-1. Door niet gefocust te zijn tot de laatste seconde ging KTP in de fout en liet alsnog een eindstand toe van 7-2. De verdienste was voor de inzet van Avanti bezegeld met dit doelpunt van Marije de Boer. Vrijdag 16 september speelt KTP haar eerste competitie wedstrijd thuis in Sportcentrum Leen, en wel om 21.15 uur.Debutant FC Gelre uit Wehl komt op bezoek. (Foto’s Anne Takens.)

Auteur

ggeersing