Bridgecursus 'Denken en Doen' in Norg

NORG

Wie altijd al eens kennis heeft willen maken met bridge kan zich nog tot 25 september opgeven voor de bridgecursus 'Denken en Doen'. De cursus bestaat uit twee keer twaalf lessen van twee en een half uur.

De bridgecursus wordt elke maandagavond in De Brinkhof in Norg gegeven en start op 3 oktober. Docente is Liesbeth Holtrop. De deelnemersprijs is, met een totaalbedrag van 70 euro, door verschillende subsidies erg laag. Opgeven kan via de website www.welzijninnoordenveld.nl of even bellen met 050-3176500. In de gemeente Noordenveld werken alle bridgeorganisaties samen om met enige regelmaat een bridgecursus te organiseren. Zo'n zes jaar geleden nam de Norger bridgeclub Klavertje Vier hiertoe het initiatief. De gemeente Noordenveld stimuleert activiteiten die zich richten op een actieve en gezonde leefstijl. Bridge is volgens de organisatoren een aangename manier om te beoefenen in de vrije tijd. Om optimaal te blijven functioneren is het belangrijk dat men ook 'scherp van geest' blijft. Je wordt beloond door op een onderhoudende manier geestelijk actief te blijven. Daarnaast is bridge gewoon leuk en gezellig. Een zeer sociale denksport.

Regels

De regels die voor bridge gelden zijn niet moeilijk. Na de beginnerscursus kun je al bridgen en meedoen met de bridgeclub. Als je vaak speelt wordt je niveau van spelen steeds hoger. Het gaat erom het spel te winnen door zoveel mogelijk slagen te maken. Je speelt het spel met een partner. De cursus 'Denken en Doen' geeft een prima aanzet tot het leren van bridge. De cursus is praktijkgericht. Kaarten op tafel en direct aan de slag. Wie mee wil doen kan zich individueel opgeven, ook met partner of vrienden is opgave welkom.

Auteur

ggeersing