Vrijwilligers gezocht voor collecte ten bate van spierfonds

RODEN

De collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds gaat 11 september van start. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom, ook in Noordenveld. Voor meer info: www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/help-mee/collecteren.

In één week gaan ruim 30.000 vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Het is de grootste jaarlijkse actie voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. “Het fonds bestaat dit jaar 60 jaar. Onze collecte is al 59 jaar een gewaardeerde, anonieme en makkelijke manier om te geven aan onderzoek naar spierziekten. Het is een eenmalige gift en je kunt zelf beslissen hoeveel je in de bus doet. Naast de collecte aan de deur zet het fonds dit jaar ook de digitale collectebus in. Deze biedt de mogelijkheid om naast huis-aan- huis in je eigen wijk, ook van vriend-tot- vriend te collecteren via mail en social media", aldus Joanna van Drongelen, hoofd collecte- en vrijwilligersorganisatie bij het Prinses Beatrix Spierfonds.

Auteur

ggeersing