Grafiek in K38: veel variatie

RODEN

In galerie K38 aan de Kanaalstraat is van 18 september t/m 9 oktober grafisch werk te zien van kunstenaars van Verkuno in Noordenveld.

De grafische kunstenaars van Verkuno (Vereniging van professionele Beeldende Kunstenaars en Vormgevers in de gemeente Noordenveld) organiseren in Kunstencentrum K38 een grafiek tentoonstelling die aansluit bij het landelijk evenement Oktober Maand van de Grafiek. In deze expositie zijn alle grafiekdisciplines vertegenwoordigd: hoogdruk, zeefdruk, diepdruk en vlakdruk. Twaalf gasten zijn uitgenodigd om samen met zes kunstenaars van Verkuno hier een mooie expositie van te maken. De opening op vrijdag 16 september om 20.00 uur door Pieter Jonker, een bevlogen grafiekliefhebber, secretaris en penningmeester van de stichting Nobilis, Centrum voor prentkunst te Fochteloo. Deelnemende kunstenaars zijn Henk ter Bogt, Willy van der Duyn, Ine Hendriks, Marcia Krijgsman, Sophie Noordam, Hannie Ramaer, Jowan Remmig, Agnes van Ryen, Aldrik Salverda, Mar Vedder, Antje Veldstra, Lieke Vreede, Marleen van Engelen, Arien de Groot, Jannie Hiskes, Sonja Leutholff, Ansje van den Muyzenberg en Maryke Wiegers. Zaterdag 1 oktober is er in de activiteitenruimte van K38 de mogelijkheid tot het volgen van een Workshop Grafiek.[etsen zonder z(e)uren], en wel van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. De kosten zijn 25 euro per dagdeel, inclusief materialen. Opgave bij Sonja Leuthollf (leutholff30@gmail.com) onder vermelding van welk dagdeel. Meer info: www.verkuno.nl

Auteur

ggeersing