Matinee in 't café Peize met Preston Shannon

PEIZE

Preston Shannon (Memphis USA) is vrijdag (!) 16 september om 21.00 uur uur te gast in Café Ensing Peize.

Matinee in’t café start vroeg dit zesde seizoen. En ook niet op de gebruikelijke zondagmiddag, maar op vrijdagavond 16 september 21.00 uur. Dit heeft alles te maken met het tourschema van de Amerikaanse blues-gitarist/zanger Preston Shannon, ‘The King of Beale Street Blues’ rechtstreeks uit Memphis, Tennessee, home of the blues. Zijn bluestalent gedijt uitstekend in de vruchtbare Mississippidelta. Hij groeit op in het plaatsje Olive Branch maar verhuist met zijn ouders naar Memphis waar zijn liefde voor de zuidelijke soul en blues tot wasdom komt. Preston Shannon is een zanger-gitarist met een ritmische slag en een soulvolle, raspende stem die doet denken aan Otis Redding en Bobby Womack. Zijn spel echoot dat van The Kings: Albert & B.B., T-Bone Walker en Little Milton. Preston Shannon speelt nooit zonder blazerssectie. In Europa wordt hij begeleid door de Nederlandse band Fat Harry & The Fuzzy Licks. Verwacht dansbare, groovy brass blues met hier en daar een ballad die je bij de strot grijpt. Preston Shannon toerde al eerder door Europa en stond o.a. op de podia van Brielle-blues, Bleusfestival Peer, Grolloo en North Sea Jazz Club in Amsterdam. De organisatie van Matinee in’t café is bijzonder trots deze Amerikaan naar Peize te kunnen halen. Daarom wijken we graag uit naar de vrijdagavond in plaats van de gebruikelijke zondagmiddag. Entree 15 euro, kaarten alleen via de website: http://www.matineeintcafe.nl/kaarten, Meer info: www.matineeintcafe.nl Het eerstvolgende Matinee in’t café is op zondag 9 oktober 2016 met Williamstown Inc.

Auteur

ggeersing