Thea en Anne-miek: Kunst kijken in de tuin in Peize

PEIZE

Zaterdag 17 en zondag 18 september is er aan de Hereweg 11 te Peize de mogelijkheid om kunst te gaan bekijken. Van 12.00-16.00 uur zijn objecten in een tuin te bezichtigen.

Glaskunstenaar Thea Keijzer en keramist Anne-miek van Loenen laten hun werk aan het publiek zien. Thea Keijzer heeft haar hele leven al een passie voor sierglas. De kleuren, reflectie en alle mogelijkheden. “Sinds iets meer dan een jaar ben ik zelf bezig met snijden en stoken in een glasoven. Het leukste daarvan is eigenlijk steeds weer de verrassing als een object uit de oven komt. Het wordt nooit precies zoals je verwacht, want door het stoken op hoge temperatuur gaat het glas zodanig vloeien en veranderen dat de uitkomst toch altijd een beetje anders is dan je had verwacht.” Voor de verkoop maak ze meest schalen en schaaltjes en waxinelichtje houders. Ze vindt het leuk dat objecten gebruikt kunnen worden en dus bijna altijd wel een plekje in huis kunnen innemen. “Het leuke van opdrachten is dat mensen zelf met een idee komen en dat ik dat dan mag uitvoeren.” Het meest geniet ze van de workshops. Je maakt daar zelf een object volgens eigen idee. Het mooie van glas is dat ieder object een eigen uitstraling krijgt. Zelfs mensen die zeggen geen enkel creatief vermogen te hebben gaan met de mooiste dingen naar huis. Er is nog nooit iemand teleurgesteld weggegaan.

Basistechnieken

Anne-miek van Loenen heeft 4 jaar geleden de keramiek ontdekt. Voorheen was ze creatief met andere materialen. Via een cursus waar ze de basistechnieken aanleerde is nu haar eigen stijl tot ontwikkeling aan het komen. Vaak wordt ze geïnspireerd door de vrouw in al haar vormen en emoties. De uitkomst van de glazuur is niet altijd te voorspellen omdat er botz plus gebruikt wordt in haar glazuren. Die maken dat ieder beeld unieker wordt. Maar ook de raku gestookte beelden zijn niet bij voorbaat te plannen. De meeste van haar beelden zijn vorstbestendig. Buiten haar eigen beelden werkt Van Loenen ook in opdracht. Voor meer informatie over de kunstenaars: www.glasatelierThea.jouwweb.nl pf http://miekkeramiek.jimdo.com

Auteur

ggeersing