'La siesta Magnífica’: nazomeren op de pampa van Allardsoog

EEN-WEST

Een evenement in Argentijnse sfeer met het beekdallandschap van Allardsoog als decor, dat was de uitdaging waarmee de stichting Beekdallandschap Koningsdiep/Nije Boarn aan de slag is gegaan als vervolg op het vorig jaar gehouden Op Koningspad met Koningsdag.

Het resultaat mag er zijn. Nazomeren op z'n Argentijns doe je op La siesta Magnifíca: Een veelzijdig cultureel evenement dat op 25 september plaatsvindt in het fantastische landschap rond het conferentiecentrum Nieuw-Allardsoog bij Bakkeveen. Met in de grote zaal optredens van de koning van de Argentijnse folk Peteco Carabajal & de koningin van de tango Anabella Zoch. Tevens Latijns-Amerikaanse muziek verzorgd door het Studenten Gitaar Ensemble Nederland en een tangoworkshop. Vanwege het tweehonderdjarig bestaan van de Argentijnse Republiek organiseert de Argentijnse ambassade tijdens het festival een expositie van zes vooraanstaande Argentijnse kunstenaars, zowel schilders als fotografen die nieuw werk tonen. De kunstenaars zijn tijdens de vernissage aanwezig om over hun werk en inspiratiebronnen te vertellen. Het belooft een sprankelend nazomerfeest te worden dat nog lang na zal zinderen. Het programma in notendop:
  • 14.30 tot 15.00 uur Ontvangst met optredens van duo’s en trio’s van Studenten Gitaar Ensemble Nederland op diverse buitenlocaties met tapas, drankjes en tangodansers
  • 15.00 tot 15.30 uur Concert van Studenten Gitaarensemble Nederland
  • 15.30 tot 15.45 uur Tangodansers
  • 15.45 tot 16.00 uur Tapasronde en drankjes
  • 16.00 tot 17.00 uur Anabella Zoch, koningin van de tango
  • 17.15 tot 17.45 uur Tapas, wijnproeverij Luigi Bosca en expositie Argentijnse kunstenaars
  • 17.45 tot 18.15 uur Tangodansers en workshop Dansida voor belangstellenden
  • 18.15 tot 19.30 uur Peteco Carabajal en Anabella Zoch
  • 19.30 tot 20.00 uur Afsluitende tapasronde met drankjes
All-in prijs: 47,50 euro. De stichting Beekdallandschap Koningsdiep/de Nije Boarn organiseert La siesta Magnifíca om een grotere bekendheid te geven aan het mooie landschap in het beekdal Koningsdiep. Voor meer informatie en het bestellen van tickets: www.vanplan.nl

Auteur

ggeersing