East Meets West met het Drents Kamerkoor in Norg

NORG

Het heeft menig Drents kamerkoorlid zeer gespeten dat het concert ‘East Meets West’ in 2013 slechts één keer is uitgevoerd. Gelukkig staat nu een herkansing gepland en wel in Norg.

Russen tegenover Amerikanen. Of beter Russen naast Amerikanen, met het bescheiden Drents Kamerkoor als katalysator. Geen wapenwedloop, maar een muzikale confrontatie. Het beste van de één naast het beste van de ander. De Amerikanen zetten Gershwin, Lauridsen, Clausen, Whitacre en een paar van de fraaiste Negro Spirituals in. De Russen komen met Glinka, Rachmaninov - de religieuze en de profane -, Gavrilin, en een aantal van hun meest aansprekende volksliederen. Dit programma biedt lichtvoetigheid naast diepe ontroering, moderne frivoliteit naast traditionele ernst. De algehele muzikale leiding is in handen van de vaste dirigent van het Drents Kamerkoor, Dick Dijk. Pianist Jan de Roos verzorgt de begeleiding. Zondag 2 oktober, Margarethakerk Norg. Aanvang 15.00 uur. Toegangsprijs: 15 euro voor volwassenen, tot 18 jaar/CJP 7,50 euro inclusief consumptie. Voor informatie en reservering: www.drentskamerkoor.nl.

Auteur

ggeersing