Albert Jan Maat (LTO Nederland) naar Norg

NORG

Albert Jan Maat, voorzitter LTO Nederland, komt dinsdag 13 september naar de Margarethahoeve (achter de kerk) in Norg.

Boeren, tuinders en de kerk, het zou een sterke relatie kunnen zijn. Het oude testament staat bol van verhalen op het platteland en regels voor een sterke relatie: mens, dier en plant. En anno 2016? Is het platteland een andere wereld geworden voor veel christenen? Een wereld vol met nostalgie om aan terug te denken. Waarderen we nog dat we elke dag volop keus hebben voor ons eten, bloemen en planten? Oxfam Novib plaatste Nederland vorig jaar nog als voedselland nummer 1. Veilig, schoon en betaalbaar voedsel voor iedereen. Jaar in jaar uit komt Nederlands fruit en groente als schoonste uit de bus. Hoe valt dat te lijmen met acties van Wakker Dier, Greenpeace en de kruistocht van de Partij voor de Dieren tegen de Nederlandse land- en tuinbouw? Zien we door dat veilig en voldoende voedsel, dierenwelzijn, de boer en tuinder nog staan? Is er nog ruimte voor rendabele land- en tuinbouw naast natuur? Is natuur zonder menselijke aanwezigheid alleen echte natuur? Daarover gaat het op 13 september. Boer en tuinder zoeken burger. Elkaar zien door in gesprek te gaan. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Auteur

ggeersing