Scheepstra Kabinet: Iconen aan de wand

RODEN

Tijdens de Open Monumentendag - zaterdag 10 september - staat het Scheepstra Kabinet in het teken van wel heel bijzondere iconen. Geesje de Vries-Hagenauw heeft tijdens haar leven schilderijen geborduurd met als onderwerp Ot en Sien en de Leesplank.

Na haar overlijden heeft de familie deze aan het Scheepstra Kabinet geschonken. Iedereen kan ze deze dag gratis komen bewonderen in de gang van de monumentale Scheepstraschool aan de Schoolstraat 1 te Roden. Daarnaast kunnen bezoekers meteen een kijkje nemen in het Scheepstra Kabinet. Daar is die dag de expositie 'Het Volle Leven. De collectie Van der Mei' gratis te bezichtigen. Deze bijzondere expositie is nog tot en met 26 maart 2017 in het Scheepstra Kabinet te zien (normale prijs 2 euro). Speciaal voor de Open Monumentendag is het kabinet op 10 september geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Meer over het programma elders op deze site en in het Roder Journaal van 7 september.

Auteur

ggeersing