Nörger Dreven Drive kent vliegende start

NORG

Zaterdag 27 augustus was het zover, de eerste Norger Dreven Drive was een feit. Het was een doorslaand succes.

In totaal 120 deelnemers fietsten over onze dreven naar vijf horecagelegenheden rondom Norg: Het Norgerhout, De Jagershof, Theehuis De Bosrand, De Norgerberg en De Jufferen Lunsingh. Hier werden zij gastvrij ontvangen. De paren speelden vijf spellen bridge onder het genot van een drankje en vervolgden daarna hun fietsroute naar het volgende café of restaurant. Tussen de middag werd een Nörger Dreven Drive lunch genuttigd. Gesterkt gingen de paren daarna weer aan de slag. De gastvrije horecaondernemers samen met de ideale weersomstandigheden ontlokten bij de deelnemers veel lof. Deze combinatie maakte onze eerste fietsdrive tot een groot succes. Start en finish waren in het thuishonk van de bridgers, De Brinkhof. In die vertrouwde omgeving werden ze, zoals altijd, gastvrij onthaald. Wedstrijdleider Evert Wind kon vrij snel na invoer van de scorebriefjes de uitslag bekend maken. Deze was als volgt:
  • 1. Hans Janmaat en Hans Morssink 69,77%
  • 2. Rinus Horst en Suzanne Kant 65,52%
  • 3. Age Tolsma en Eelkje van der Veen 64,87%
Van de leden van Klavertje waren de resultaten:
  • 11. Teun Pieters en Rien Vos 58,80%
  • 15. Greetje de Boer en Elly Munster 56,76%
De poedelprijs ging naar Jantje de Jong en Aafke Veenstra. De volledige uitslag staat op website, zie www.nbbclubsites.nl/club/13009/uitslagen . Het evenement is georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers van BC Klavertje Vier uit Norg. De groep bestaande uit Sjirk de Groot, Joan Hofman, Jaap Lommert, Con Schliska en Rien Vos kon zich geen betere start wensen. Het ziet er dan ook naar uit dat deze drive, naast de gerenommeerde Kroegendrive in november en de Nörgerdrive in februari, aan de lijst van activiteiten van BC Klavertje Vier zal worden toegevoegd. (Foto's Teun Pieters.)

Auteur

ggeersing