Voetspotlocaties in Drenthe gezocht

REGIO

Altijd al willen weten welke lokale, biologische, diervriendelijke, e-nummer en afval-vrije producten of initiatieven er bij jou in de buurt te vinden zijn? Vanaf nu is dat in één oogopslag te zien: op de Voetspotkaart.

Op de Voetspot kaart heeft de Natuur en Milieufederatie Drenthe allerlei verkooppunten, biologische boeren, lokale voedselinitiatieven en markten en evenementen gemarkeerd voor een duidelijk overzicht van het aanbod in Drenthe. De Natuur en Milieufederatie Drenthe wil het voor inwoners van Drenthe makkelijker maken om de weg naar duurzame voedselproducten en -leveranciers te vinden. Veel mensen geven aan geïnteresseerd te zijn in duurzame voeding, maar missen vaak nog de kennis over verkooppunten en locaties. Dankzij de Voetspotkaart is dat straks verleden tijd. De Voetspotkaart dankt zijn naam aan de Voetspot, een initiatief vanuit de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Voor dit initiatief zijn 8 bloggers de uitdaging aangegaan hun ecologische voetafdruk te verkleinen op het gebied van voedsel. Hierbij kwamen ze vaak lokale producenten of verkooppunten tegen, waar ze ook – voor verdieping en inspiratie – interviews mee hebben afgenomen. Door deze beweging is het idee van de kaart ontstaan en willen de initiatiefnemers alle voetafdruk verkleinende initiatieven en bedrijven op de kaart zetten.

Criteria

De locaties die we op de kaart hebben gezet zijn verkooppunten, markten, eetgelegenheden, biologische boerderijen, lokale voedselinitiatieven (bijvoorbeeld een buurtmoestuin) en evenementen. Deze locaties of initiatieven voldoen aan één of meerdere criteria die samen met de bloggers van de Voetspot zijn bepaald. De producten moeten namelijk bijdragen aan een kleinere voetafdruk en/of een gezondere leefstijl. De criteria zijn: lokaal, afvalloos, biologisch, diervriendelijk, e-nummervrij, ecologisch, fairtrade, seizoensgebonden, vegetarisch en veganistisch. Hoewel er al een flinke hoeveelheid locaties op de kaart staat, zijn er ongetwijfeld nog locaties die nog niet in beeld zijn. Deze locatie zijn zelf op de kaart te plaatsen. Ga naar www.voetspotkaart.nl en markeer de locatie op de kaart.

Auteur

ggeersing