Spelweek Noordenveld 2016: 'Geweldig!'

RODEN

'Zoals we het terrein van Scouting Mensinghe aantroffen, hebben we het ook weer achtergelaten. Maar toch zal het nooit meer hetzelfde zijn!'

Ronald Uilenberg van de Spelweek Noordenveld kijkt weer glunderend terug op de feestweek voor de jeugd. "Ruim 200 kinderen en 48 vrijwilligers hebben een week lang al hun energie, zweet en spijkers in dit stukje Noordenveld gestoken om, ook de Spelweek 2016, tot een fantastisch einde te brengen. Met spel, sport en waterpret werden onze 'Olympische Spelen' grootser dan die in Rio. Het was bere gezellig in het zelf getimmerde Olympisch Dorp, waar we beschikten over onder meer een paardenstal, diverse huisjes, een kerk en zelfs een Holland Huis van het bekende biermerk", aldus Uilenberg, met Astrid Nijboer en Lisa Venema dragende kracht van het festijn. "De kinderen en begeleiders konden hun lol niet op. Door de extreme temperaturen moest de organisatie zorgen voor de nodige verkoeling. Deze werd gevonden in de vorm van super grote waterpistolen, ballonnen, waterslangen en een 24/7 water & ranja post. Ook de Fancy Fair spelen werden voorzien van een vochtig randje met een bezoek aan het zwembad als hoogtepunt. Het jaar 2016 kan de boeken ingaan als een warme, vochtige maar vooral zeer gezellige Spelweek die we, zonder de vele vrijwilligers zeker niet hadden kunnen houden. Hulde aan al deze mensen." Albert Heijn in Roden droeg een flinke steen bij in de organisatie. Die gaat het komende halfjaar in winterslaap, om in februari van 2017 langzamerhand weer te ontwaken en te brainstormen over het thema van de Spelweek Noordenveld 2017. "We hopen dat deze, net als afgelopen jaar, weer met vol enthousiasme zal worden ontvangen". De foto's zijn vinden op facebook.com/spelweeknoordenveld (Foto's: Stichting Spelweek Noordenveld).

Auteur

ggeersing