Eerste Kunst- en Cultuurdag in Dörpshuus Nij-Roon

NIEUW-RODEN

In het kader van de Drentse Uitmaand, organiseert de activiteitengroep van het ‘Dörpshuus Nijroon’ zaterdag 10 september haar eerste Kunst en Cultuurdag.

De activiteitengroep heeft hiervoor, evenals vier andere dorpshuizen in Drenthe, financiële ondersteuning gekregen van de BOKD, Brede Overleggroep voor Dorpen en Dorpshuizen. De feestelijke dag is van 13.00 uur tot 17.00 uur en is voor jong en oud gratis te bezoeken. Er is een doorlopend programma met dans en zang en er worden workshops verzorgd door een drietal kunstenaars. Om te beginnen is er een optreden van ‘DuW’, Dames uut Westerkwartier, een dameskoor waarin plezier en enthousiasme voorop staan. Het repertoire is divers, van serieus tot cabaretesk en theatraal en uit je dak gaan. Zij zullen tussen 13.00 uur en 14.00 uur het publiek amuseren. Van 14.00 uur tot 15.00 uur staan de ‘Blue-Ladies, onder leiding van Rika van der Molen, klaar. In het volgende uur zullen beide groepen een compilatie geven van hun optredens. Tussen 16.00 en 17.00 uur zal een groep Street-Dansers een demonstratie geven en wordt publiek uitgenodigd om mee te dansen. Wie creatief bezig wil zijn en ondertussen ook nog van de muziek wil genieten, is welkom om aan de workshops deel te nemen. Het ‘Creativiteiten Atelier’ van Silvia zal deelnemers begeleiden bij uw eigen creatieve ideeën op het gebied van breien, haken, tekenen, schilderen en andere kunst uitingen. Miranda Nienhuis geeft een workshop schilderen en schilderen op keramiek. Cor Doewes, actief binnen de ‘Teken en Schildergroep Roden’, laat eveneens zijn werk zien en zal over het schilderen met olieverf tekst en uitleg geven. Zijn moto is “Wat mijn ogen zien willen mijn handen maken”. Voor meer weten over de activiteiten die in de provincie Drenthe in de maand september gehouden worden, zie de site van Kunst en Cultuur Drenthe of van de BOKD. ‘Dörpshuus Nijroon‘ is te vinden aan de Roderweg 86 in Nieuw-Roden. Voor meer informatie zie ook de site van het Dorpshuis, telefoon 050-5017129 of 050 5014668.

Auteur

ggeersing