Online mantelzorg regelen nu ook in Noordenveld

NOORDENVELD

Het Contactpunt Mantelzorg Noordenveld houdt een mantelzorgbijeenkomst op donderdagavond 15 september van 19.30 tot 21.30 uur bij Welzijn in Noordenveld in het Inwonersplein aan de Schoolstraat 50 in Roden.

Thema is 'in een online groep samen de (mantel)zorg taken regelen. 'Bellen, mailen en appen om de mantelzorgtaken op een goede manier met elkaar te verdelen. Het is een extra belasting en vraagt heel veel tijd. Met de slimme oplossing 'Nettie' behoort deze extra drukte tot het verleden. Nettie is een gratis ‘app. Een computerprogramma op pc, tablet/iPad of mobiele telefoon. Nettie is te gebruiken om met elkaar te zorgen dat bezoeken worden gepland en verdeeld, boodschappen worden gedaan, een wandelafspraak wordt gepland, bezoek aan de dokter, noem maar op. De aanwezigen gaan met Nettie oefenen. Een groepje aanmaken, mensen in het groepje uitnodigen en eerste afspraken plannen met elkaar. Er is een expert van Nettie aanwezig die kan helpen met het installeren. Hij legt uit hoe Nettie te gebruiken is en wat u er nog meer mee kan. Het programma wordt samen geïnstalleerd daarom is het handig de eigen laptop, tablet of mobiele telefoon mee te nemen. Nettie installeren en inloggen is al mogelijk. Lukt het niet, geen probleem. Dan helpen we u op de 15e gewoon verder. Maar op de bijeenkomst volgen nog diverse tips. Voor meer informatie over Nettie zie o.a. www.nettie.nu Mantelzorgers en vrienden/bekenden ziin van harte welkom. Opgave hoeft niet, de toegang is gratis en de koffie staat klaar. Voor meer informatie: WiN, 050-3176500, of zie www.mantelzorgnoordenveld.nl

Auteur

ggeersing