Zwemseizoen afgesloten in Veenhuizen

Veenhuizen

Na een heerlijke week was het nog gezellig druk bij de afsluiting van het seizoen bij zwembad Veenhuizen. Het was de laatste week van de schoolvakantie en tevens prachtig weer. Velen wisten de weg naar het zwembad te vinden. Het seizoen is afgesloten voor personeel, bestuur en vrijwilligers op een warme vrijdagavond.

Met een hapje en een drankje werd iedereen bedankt voor alle hulp die geboden is. Zonder de inzet van personeel, vrijwilligers en bestuur kan Zwembad Veenhuizen niet draaien. Tijdens de vrijwilligersavond is afscheid genomen van badjuf Susan, die gaat studeren in combinatie met een baan. Ook werd er afscheid genomen van Karolien Riedstra als bestuurslid. Op zaterdagmorgen was er diplomazwemmen. Onder het oog van de badjuffenIne en Susan en een official van het NPZ-NZR hebben alle kandidaten laten zien dat ze het zwemdiploma verdienen. ’s Middags was het zwembad nog één keer open voor iedereen die verkoeling zocht. Daarna is de chloortoevoer dichtgezet, de zondagmiddag was voor honden en hun baasjes. En dat was weer een groot succes. Wel 86 honden spetterden en speelden met hun baasjes dat het een lieve lust was. Wat hebben ze genoten! Deze wijze van afsluiten van het seizoen wordt steeds populairder, de honden komen uit allerlei streken. Met hondenkoekjes en speeltjes waren ze de hele middag actief! En nu in winterslaap? Geen denken aan! We ruimen alles op en gaan een aantal zaken opknappen. Zo kunnen we volgend jaar weer goed voorbereid gebruikmaken van deze prachtige accommodatie. De klusploeg en het bestuur gaan tijdens deze periode, waarin het zwembad gesloten is, gewoon door. Wij vinden het heel belangrijk dat Zwembad Veenhuizen nog heel lang kan blijven bestaan! Het zwembad vervult een belangrijke sociale en sportieve functie in het dorp, waarbij de bezoekers steeds vaker bewoners van dorpen in de omgeving zijn. Ook zij vinden gelukkig steeds vaker de weg naar ons overzichtelijke, en dus veilige en kleinschalige bad.

Auteur

Redactie