Nieuw toneelseizoen van Feniks

Roden

De scholen inmiddels weer begonnen, dus begint het nieuwe toneelseizoen van Feniks ook.  De vereniging uit Roden is tien maanden per jaar actief met toneelspelen voor de jeugd.

Komend seizoen wil Feniks starten met een groep van 14 tot en met 27 jaar. Er zijn al aanmeldingen hiervoor, maar de groep kan versterking goed gebruiken. Ook voor de groepen 8 tot en met 11 jaar en 11 tot en met 14 jaar zijn nieuwe leden van harte welkom. Bij voldoende belangstelling wordt ook een groep van 6 tot en met 8 jaar gestart. Door voor publiek op te treden ontdekken deelnemers of toneelspelen iets voor hen is. Bij Feniks kan dat voor 9,50 euro per maand. Voor publiek optreden kan veel voor jeugd betekenen. Het zelfvertrouwen stijgt en de kinderen durven zich meer te presenteren.  Daarnaast leren ze wat erbij komt kijken om goed te spelen. Jeugdstandbeelden Bij Feniks speelt ieder lid minimaal twee keer per jaar voor publiek. Daarnaast is Feniks in Noord-Nederland toonaangevend voor levende jeugdstandbeelden. Zij staan tien tot twaalf keer per jaar op allerlei plaatsen en doen regelmatig mee aan wedstrijden, zoals het WK Living Statues. Ze zijn zelfs al twee keer Drents kampioen geworden. De vereniging organiseert al een aantal jaren het standbeeldgedeelte van “Beeldschoon Rolde”, wat jaarlijks op de tweede zondag van augustus plaatsvindt en tussen de 15.000 en 20.000 toeschouwers trekt. Voorstellingen Traditiegetrouw zullen een paar groepen begin september een voorstelling geven. Dit jaar is dat op zaterdag 10 september in “Onder de Linden” aan de Brink 27 te Roden. De locatie wordt dankzij een professionele licht- en geluidsinstallatie omgetoverd tot een leuke toneelzaal. De groep 8 tot en met 11 jaar speelt dan “Het geheim van de landkaart”, waarin Jan Klaassen een schatkaart vind en op zoek gaat naar de schat. De groep van 11 tot en met 14 jaar speelt “De maand van Willie”, waarin een tv-presentator feiten verdraaid voor de kijkdichtheid van het programma. De optredens beginnen om 14.00 uur en de entree is drie euro voor volwassenen en twee euro voor jeugd tot 18 jaar. Verdere info over Feniks is te vinden op de Facebook-pagina en op www.fenikstoneel.nl  

Auteur

Redactie