Jan Postema (90) schrijft boek over familie

Roden

De 90-jarige Jan Postema uit Roden heeft een boek geschreven over zijn familie. Vorige week donderdag werd het boek gepresenteerd in de zaal van het Langewold Hotel. Postema gaf een speech en de familieleden en aanwezigen kregen een prachtig geïllustreerd boek overhandigd.

Jan Postema is geboren in de Wilhelminastraat te Roden, op de plek waar nu de Rabobank staat. Als 18-jarige stond hij al als onderwijzer voor de klas in Nieuw-Roden. Voor de rest van zijn al lange leven, bleef hij werkzaam in het onderwijs. Momenteel woont hij in Haren. Een boek schrijven doe je niet zomaar. Met behulp van Nan Vos-Postema is het boek, na vier jaar intensief speurwerk, toch tot stand gekomen. In z’n voorwoord schrijft Jan onder andere het volgende: “In 2012 hadden wij, als kleinkinderen van opa Jan Postema en opoe Elsien Thie, een reunie in Roden. Een van de activiteiten op die dag was een wandeling door Roden langs de plekken waar opa en opoe hebben gewoond, gewerkt en geleefd. Tijdens die wandeling kwam de ene herinnering na de andere naar boven. Alles en Iedereen passeerde de revue: de logeerpartijen in Roden, de gebeurtenissen op plekken waar we langskwamen, opa en opoe en de ooms en tantes als we hun huis passeerden.'' Donderdagmiddag was voor Jan het moment aangebroken. Voor een zaal in het Langewold Hotel vol met familieleden, kregen de aanwezigen na een gloedvolle speech van de schrijver een boek overhandigd. Veel verhalen zijn er in opgenomen, er zijn prachtige oude foto’s en gedichten te zien en zelfs geschreven brieven uit 1931 zijn afgedrukt.

Auteur

Redactie