Succesvolle start Nieuw Roden in de eerste bekerronde

Nieuw-Roden

De speelsters van Nieuw Roden Vr1 hebben afgelopen weekend met 4-1 gewonnen van Gorecht Vr1. De gasten waren in het begin van de wedstrijd de betere ploeg. Toch kwamen de vrouwen uit Nieuw-Roden op voorsprong. Renee Huizinga schreef het eerste seizoensdoelpunt op haar naam. Nog geen minuut later was de voorsprong alweer verdwenen: 1-1.

Het duurde hierna nog twintig minuten voordat Nieuw Roden de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Een geweldige en snelle combinatie door het midden tussen Grytsje van der Berg en Amber Bandringa leverde een tweede doelpunt op voor de thuisploeg. Nikki Bosman zette even later een tandje bij en gaf de bal voor, waarna Martine Kooiker de bal verlengde en deze in het net deed belanden voor de 3-1. Nieuw-Roden speelde in de tweede helft met meer overtuiging. Quelly Soumahu creëerde in de 53ste minuut een mooie kans en bracht een veilig stand van 4-1 op het scorebod. Hierna werd de wedstrijd op een iets lager tempo gecontroleerd. Er werd energie gespaard, met de gedachte dat er deze eerste week nog een bekerwedstrijd moeten worden gespeeld.  

Auteur

Redactie