Drukte bij opening 'Grensverleggend' bij K38

RODEN

Vrijdag 19 augustus was het gezellig druk op het grasveld voor het Kunstencentrum K38 aan de Kanaalstraat in Roden. Daar werd de expositie 'Grensverleggend' geopend. Een bijzondere expositie georganiseerd door de Stichting Kunstmomenten Noordenveld.

Kunstmomenten wil met het organiseren van deze expositie ook amateurs een podium bieden in het Kunstencentrum. Met de titel 'Grensverleggend'wordt aangesloten bij het thema 'Jaar van de Vluchteling' van de gemeente Noordenveld. dat als motto heeft Grenzeloos Noaberschap. Naast zestien kunstenaars uit Noordenveld hebben dan ook veertien mensen van over de grens werk hangen op de expositie. Noaberschap De opening stond geheel in het teken van Noaberschap. Vluchtelingen verzorgden de muziek  en hadden heerlijke hapjes gemaakt waar ieder van heeft genoten. Na een kort woordje van de voorzitter van Kunstmomenten was het de beurt aan Geert Pruiksma, directeur van het museum Nienoord in Leek, om iets te zeggen over het begrip vluchteling en de aandacht die het museum in Leek daaraan gaat besteden. Wethouder De opening van de expositie “Grensverleggend” werd verricht door wethouder Alssema, die letterlijk door de grenspaal van de EU stapte. Na de opening was er buiten nog volop muziek, maar was het ook tijd om binnen de expositie te gaan bekijken. Ook de tekeningen van kinderen uit azc’s die boven te zien zijn, hadden niet te klagen over  belangstelling. Beide exposities bij kunstencentrum K38 zijn nog te zien tot en met 11 september.

Auteur

Redactie