Outdoorfilm en pizza bij Maallust in Veenhuizen

Veenhuizen

Op vrijdag 9 september organiseert het Filmfestival Veenhuizen een outdoor filmavond in de mooie bierbrouwerij van Maallust. Het programma bestaat uit de bijzondere Nederlandse film Beyond Sleep (2016, geregisseerd door Boudewijn Koole) en verse pizza's.

Beyond Sleep is gebasseerd op de bestseller "Nooit meer slapen" van Willem Frederik Hermans en leent zich uitstekend om buiten te draaien. Om deze reden zal de film bij mooi weer op het binnenterras van Maallust worden vertoond. Bij slecht weer wordt de film op een alternatieve locatie vertoond. Vanaf 19.00 uur staat er een foodtruck klaar om iedereen te bedienen met pizza en daarnaast staat er voor ieder een biertje van Maallust naar keuze klaar. De pizza's worden doorlopend vers gebakken. De film begint rond 21.00 uur en is inclusief pauze. Beyond Sleep De film gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. De ambitieuze Alfred hoopt dat zijn naam door deze reis aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden. Op deze manier probeert hij het werk van zijn vader voort te zetten, die tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven is gekomen. Alfred zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord-Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin. De prijs van een filmkaartje inclusief eten bedraagt 25 euro. De filmavond begint om 19.00 uur. Er zal eerst gegeten worden. De filmkaarten zijn af te halen vanaf 18.30 uur bij bierbrouwerij Maallust. Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is reserveren noodzakelijk. Dat kan via de website van Filmfestival Veenhuizen. https://www.youtube.com/watch?v=ExUSQmsSSLI&feature=youtu.be

Auteur

Redactie