Zunneschien toont foto's van Hillie Boers

VEENHUIZEN

Zunneschien, gelegen aan de Hospitaallaan 2 in Veenhuizen, is zoals gebruikelijk weer dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur tot en met september. Tot die tijd staat de koffie klaar in Zunneschien en kan er als vanouds de gebruikelijke bajesthee worden gedronken.

De expositie is deze maand in handen Hillie Boers uit Appelscha. Zij heeft fotografie als hobby. Landschappen, bloemen en dieren zijn favoriet. Lauwersmeer en de Kale Duinen bij Appelscha zijn voor haar niet onbekend. Zelfportreten maakt zij op zolder. Hierbij maakt ze gebruik van reportage flitsers en kleurfilters, zodat achtergronden altijd bijzonder zijn. De fietstochten, onder begeleiding van gids Evert Bruining, gaan van start op de dinsdag 23 augustus en 6 en 20 september. Opgave is hiervoor ook mogelijk per groep op elke willekeurige dag. Uw kosten zijn 5 euro inclusief een kop koffie. Vertrektijd om 13.30 uur en terug om 17.00 uur. Vanuit Zunneschien is het mogelijk om cultuurwandelingen en fietstochten te maken langs historische panden en het Fochteloërveen. Informatie bij Tiny Veenstra, telefoon 0592-388 419 of kijk op www.zunneschien.nl Verder zijn in Zunneschien werken te bewonderen van 150 hobbyisten uit de wijde omgeving. Al hun werken zijn te vinden in de inbreng-galerie. Er is ook een doorlopende fototentoonstelling over het Fochteloërveen en zijn prenten van Veenhuizen en de kop van Drenthe van Aart van der Sijde te zien.

Auteur

ggeersing