Matthias Havinga op Hinsz-orgel in Catharinakerk

RODEN

Het vierde en laatste concert is op vrijdag 12 augustus 2016, dan concerteert Matthias Havinga (Amsterdam) op het Hinsz-orgel in Roden. Matthias Havinga is concertorganist en pianist.

Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart. Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland, 2009. Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland en de VS. Matthias is assistent-hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam en docent theorie aan de Excellence-afdeling voor jong talent van de Muziekschool Amsterdam. Havinga is een veelgevraagd solist, continuospeler en pianobegeleider bij koren en orkesten, waaronder het Nederlands Kamerkoor, Collegium Vocale Gent en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij is organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk, Amsterdam, en organist van de Oude Kerk gemeente te Amsterdam, waar hij het Vater/Müller-orgel (1726/1738) en het Ahrend-orgel (1965) bespeelt. Op het programma staan werken van Francesco Correa de Arauxo, J.P.Sweelinck, Hugo Distler en 4 werken van Joh. Seb. Bach. Aanvang 20.00 uur, de toegang is vrij met een collecte na afloop.

Auteur

ggeersing