Poppenspeelster uit Altena op toer in Engeland

ALTENA

Johanneke Dun uit Altena is net terug van een tiendaags tournee met haar poppentheater in East Anglia (Engeland). "Waar ik ben opgegroeid en tot mijn 24ste heb gewoond".

"In de laatste schoolweken heb ik daar mijn nieuwe Engelstalige voorstelling "Dickery Dop" gespeeld op scholen. Als 'native speaker' ben ik onlangs vakleerkracht Engels op een basisschool geworden hier in Nederland, een ideale combinatie met mijn werkzaanheden voor Poppentheater 'Drie in de kast'", legt ze uit. Het komende schooljaar is de voorstelling "Dickery Dop" met tien creatieve lessen Engels ook te boeken door basisscholen voor kinderen in groep 3, 4 en 5. De opzet is bedoeld als introductie tot de Engelse taal en cultuur. Door middel van liedjes en interactief poppenspel leren de kinderen spelenderwijs Engels. In augustus is "Dickery Dop" te zien in het Huistheater aan de Lieverseweg 3 te Altena. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot 100 jaar die geen, een beetje of veel Engels kunnen. Wel is het noodzakelijk om minimaal een dag tevoren te bellen over het tijdstip en om te reserveren: 0622026431. Voor meer informatie over Poppentheater 'Drie in de Kast' zie ook www.drieindekast.nl

Auteur

ggeersing