Peizer Zomerfeesten met zaterdag Peizer Jaarmarkt

PEIZE

De Peizer Zomerfeesten 2016, georganiseerd door de Vereniging Volksvermaken Peize, gaan dinsdag 2 augustus van start en zullen duren tot en met zondag 7 augustus.

Hoogtepunt is de Peizer Jaarmarkt op zaterdag 6 augustus, die alweer voor de 38ste keer worden gehouden. Vanaf woensdag 3 augustus zal op en nabij de brink de kermis draaien met o.a. een zweefmolen, kindermolen en andere attracties. De kermis duurt tot en met zondag. De zomerfeesten beginnen finsdagavond met een viswedstrijd voor alle leeftijden, die wordt georganiseerd in samenwerking met de hengelclub De Rietvoorn. De inschrijving is vanaf 17.45 uur in Café Ensing. Traditioneel worden de Zomerfeesten voorgezet met op woensdagavond een puzzelwandeltocht voor het hele gezin. De start is in Café Ensing, waar men zich vanaf 17.45 uur kan inschrijven, zodat vanaf 18.00 uur kan worden gestart. Voor jong en oud zijn er leuke en verrassende vragen en opdrachten met tijdens de tocht een verrassing. Kortom iedereen kan meedoen.

Puzzelrit

Donderdagavond staat de puzzelrit voor fietsers op het programma. De start is vanaf 18.00 uur. Inschrijven kan vanaf 17.45 uur in Café Ensing. Vrijdagavond is de puzzelrit met auto’s. Deelnemers kunnen zich vanaf 17.45 uur inschrijven in Café Ensing, zodat vanaf 18.00 uur gestart wordt in de Woert. De puzzelritten op de fiets en met de auto’s worden zoals altijd uitgezet door de Noord- Nederlandse Motor Club. Hoogtepunt is op zaterdag 6 augustus vanaf 9.30 uur de Peizer Jaarmarkt. Geheel volgens de traditie bestaat de markt uit een grote warenmarkt door de Hoofdstraat van Peize en een omvangrijke rommelmarkt rond de kerk. Zondag is er een drietal activiteiten. Vanaf 14.30 uur kan de jongste jeugd klein dieren knuffelen. Daarna volgt het rodeo surfen nabij de brink. Vanaf 14.30 uur eerst voor de jeugd van 10 tot en met 14 jaar en daarna vanaf 16.00 uur voor de jeugd vanaf 15 jaar en volwassenen.

Ringsteken

De inschrijving is vanaf 14.30 uur. Tot slot mag iedereen van dertien jaar en ouder ’s avonds om 19.00 uur deelnemen aan de wedstrijden ringsteken op hobbelfietsen. De inschrijving hiervoor is vanaf 18.30 uur. Al deze activiteiten vinden plaats in de Hoofdstraat nabij de brink en de deelname is gratis. Het complete programma is te vinden op www.volksvermakenpeize.nl

Auteur

ggeersing