Lezing over bloemrijke akkers en bijen in Veenhuizen

VEENHUIZEN

Anthonie Stip, ecoloog en bijenexpert bij de Vlinderstichting, verzorgt 10 augustus een lezing over het nut van bloemrijke akkers en biodiversiteit voor de bijengezondheid.

De lezing is in CocoMaria, Stoomweg 3, Veenhuizen, van 14.00 – 16.00 uur, inclusief Pauperwandeling onder leiding van Hein Moes. Tegenover Coco Maria zijn de contouren van het verdwenen derde gesticht ingezaaid met bloemenzaad, dat niet alleen een prachtig gezicht is maar voor bijen een waar paradijs vormt... Anthonie Stip is een enthousiaste ambassadeur voor natuur, biodiversiteit en duurzaamheid. De spreker heeft iets met taal en verbindt graag mensen met de natuur. Stip is als ecoloog afgestudeerd op wilde bijen in het agrarisch gebied. Hij is een warm pleitbezorger voor natuurinclusieve landbouw. Aanmelden voor de lezing kan via secretariaat@anvdrenthe.nl. Kosten: 10 euro, inclusief consumpties.

Auteur

ggeersing