Politie zoekt getuigen na poging tot overval in Norg

NORG

De politie is nog op zoek naar getuigen van een poging tot overval aan de Meent in Norg. De 82-jarige bewoner is dinsdagavond licht gewond geraakt bij een poging tot overval.

Rond 22.45 uur werd bij de woning van de bejaarde man en zijn vrouw (74) op de Meent aangebeld. De man opende de voordeur, waarna de overvaller met een mes in zijn hand de woning instapte. Hierop ontstond een worsteling tussen de bewoner en de overvaller. Na de worsteling wist de bewoner de overvaller zijn huis uit te werken. De dader ging er zonder buit vandoor. De bewoner raakte licht gewond, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Voor het echtpaar is slachtofferhulp ingeschakeld. Een zoektocht naar de overvaller bleef zonder resultaat. Zijn signalement luidt: man, 175 – 180 meter lang, donkere kleding met donker masker voor zijn gezicht. De man sprak geen zuiver Nederlands en mogelijk met een buitenlands accent. De politie zoekt getuigen van de woningoverval. Mensen die iets van de overval hebben gezien of een man hebben gezien die voldoet aan het signalement, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Waarschuwing

Het onderzoek naar de dader van de overval is in volle gang. Daarin wordt ook gekeken of er verbanden bestaan met andere woningovervallen in Noord-Nederland. Ten slotte adviseert de politie als bij mensen thuis wordt aangebeld eerst te checken wie voor de deur staat. Kijk via een raam eerst naar buiten of het om een bekende of onbekende persoon gaat. Ook kunnen mensen met de voordeur dicht aan de betreffende persoon vragen wat hij/zij komt doen. Vooral in de avonduren is het verstandig om bij onbekenden niet zomaar de voordeur te openen. Kijk voor meer tips op onze speciale themapagina over woningovervallen.

Auteur

ggeersing