Concours hippique echt 'n sprookje

NORG

Prachtig weer, veel publiek en een geweldige paardenshow. Het Tuigpaardenconcours was dinsdag een groot feest.

De 39ste editie van het Tuigpaardenconcours kende een nieuw element, namelijk de manier waarop juryleden aan de slag gingen. Op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) worden al een tijdje proeven gedaan met individueel jureren in plaats van collectief beoordelen. Per rubriek zijn er nu drie juryleden die niet meer dicht bij elkaar staan om onderling te overleggen over de uitslag. Ze gaan naar uithoeken van de baan en geven hun bevindingen door aan een assistent die de resultaten vervolgens met een tablet doorstuurt naar de omroeper op het terrein.

Sprookje

Het Norger Tuigpaardenconcours met zo'n 250 deelnemers en ongeveer 350 paarden uit heel Nederland was top. Tot laat in de avond was er veel te beleven, met als hoogtepunt het 'Sprookje van Norg' in sfeervol licht. Tussen de 27 rubrieken voor Tuigpaarden, Friese paarden en Hackney’s waren er geen pauzes. Naast wedstrijden en shows waren er vier kampioenschappen. Burgemeester Klaas Smid gaf het startsein voor dit festijn, dat prima was georganiseerd door de Stichting Norgermarkt Concours met hulp van vele vrijwilligers. De ruim 3000 bezoekers zorgden voor bomvolle parkeerplaatsen. Vanaf twee tribunes en vanachter de hekken was het goed toeven en zelfs was er een speciale plaats voor minder validen. Na een ook al geslaagde Norgermarkt was het concours een topper... (Foto's Germ Geersing.)

Auteur

ggeersing