Orgelconcert op Roder Hinsz-orgel

RODEN

Gerrie Meijers (Haarlem) neemt vrijdag 29 juli plaats op de orgelbank. Zij studeerde orgel - bij Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop, en piano bij Arthur Hartong en Jacques Hendriks aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem.

Meijers behaalde de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus(met onderscheiding). Gerrie Meijers is onder meer organiste van de Remonstrantse Kerk te Haarlem. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences- Lettres”  ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek. Gerrie’s programma bestaat uit werken van Mozart, Buxtehude, Arvo Pärt, Buttstett, Joh. S. Bach, Glass. Aanvang 20.00 uur, de toegang is vrij met een collecte na afloop. Het laatste concert is vrijdag 12 augustus door Matthias Havinga (Amsterdam).

Auteur

ggeersing