Tweede wandelvierdaagse in Nieuw-Roden

NIEUW-RODEN

De activiteitencommissie van het Dörpshuus Nij-Roon houdt voor de tweede keer een wandelvierdaagse.

"Voorheen hebben we 15 jaar lang een wandel2daagse gehouden in mei, waar altijd meer dan 120 mensen op afkwamen. Doordat Roden vorig jaar ook ineens een wandelvierdaagse ging organiseren in dezelfde week waren we genoodzaakt om het te gaan verplaatsen. We zijn vorig jaar begonnen in de eerste week na de zomervakantie, wanneer de scholen weer gingen starten. Dat is zeer goed bevallen met wederom meer dan 120 wandelaars. We hadden vorig jaar alleen de 5 km, maar dit jaar doen we naast de 5 km ook de 10 km erbij, want daar was wel belangstelling voor. Ook dit jaar wordt er weer een hele mooie route gemaakt waar we nog niet eerder gelopen hebben", aldus Alex van der Molen, teamlid van de organisatie. Dit jaar valt de wandel4daagse op dinsdag 30 augustus t/m vrijdag 2 september. De start is elke avond om 18.00 uur, waarbij deelnemers aanwezig dienen te zijn rond 17:30 uur die zich nog niet hebben ingeschreven. Van tevoren opgeven kan via dorpshuisnieuwroden@live.nl. De kosten voor vier dagen zijn vijf euro. Tijdens de wandeling wordt er eveneens voor de inwendige mens gezorgd. Op de laatste dag ontvangt iedereen weer een leuke herinnering. Alex: "We zijn ook weer erg blij dat verschillende supermarkten in Roden en Nieuw Roden ons weer sponsoren met hapjes en drankjes voor de wandelaars onderweg. Dat waarderen we heel erg. We hopen ook dat scholen uit de buurt en sportverenigingen mee willen gaan lopen net zoals vroeger altijd het geval was. Helaas zie je dat niet echt meer. En mocht je een dag niet kunnen meelopen is dat geen enkel probleem." Start: dorpshuis Nieuw Roden. Roderweg 86, 18.00 uur. Opgave: dorpshuisnieuwroden@live.nl.

Auteur

ggeersing