ANWB Streetwise op obs De Marke

RODEN

Het was maandag een verkeersdrukte van jewelste op en rond obs De Marke. Niet alleen door ouders met kinderen, maar ook door allerlei ANWB-auto’s, vol met materiaal voor de themadag Streetwise.

Hoofdthema’s op deze dag: het dragen van gordels, oversteken tussen auto’s en de fietsvaardigheid. De leerlingen van groep 7 en 8 konden op het schoolplein hun fietsvaardigheid tonen. Ook reden ze op elektrische steps. Voor de leerlingen van groep 5 en 6 stonden spectaculaire remproeven in een echte auto op het programma. Een electro-auto stond bij de groepen 3 en 4 centraal. De leerlingen konden meerijden en ervaren wat de gevaren zijn van het rijden zonder gordel of een onjuist gedragen gordel. Dit alles vond plaats in sportcentrum De Hullen. Het speellokaal was een verkeerspark geworden, waar de groepen 1 en 2 onder andere konden leren veilig oversteken. In een aantal groepen is een “ogentest” afgenomen. De ANWB instructeurs hebben gezorgd voor een leerzame, maar een leuke dag. Alle leerlingen kregen na afloop een certificaat en een ijsje. Al met al een leerzame (verkeers)dag.

Auteur

ggeersing