Herdenkingsconcert in Roden

RODEN

Ook dit jaar worden er in Drenthe weer enkele herdenkingsconcerten gegeven in het kader van Verzet en Bevrijding rondom 4 en 5 mei.

Op het programma staat het Requiem van Mozart, misschien wel het meest bekende werk van deze componist en uit geldnood gecomponeerd aan het einde van zijn leven. Dit werk werd voltooid door zijn leerling Süssmayr. Dit jaar heeft de Nederlandse Bach Academie de organisatie overgenomen van Stichting Muziek Klassiek Drenthe (SMKD) die deze jaarlijkse traditie in 2010 is Solisten zijn Sinje Kiel, Netty Otter, Henk Gunneman en Ben Brunt. Dirigent is Hoite Het concert in Roden is op zaterdag 30 april van 20.00 - 21.00 uur in gebouw Op de Helte. Reserveren kan via de site van de NBA: www.nederlandsebachacademie.nl of door een e-mail te sturen naar info@nederlandsebachacademie.nl. In Roden zijn ook kaarten te koop bij boekhandel Nijman, Heerestraat 87. Entree 14 euro (aan de kassa 17euro), jongeren tot 18 jaar 6 euro (aan de kassa 8 euro).

Auteur

ggeersing