Cappella Con Clave zingt in Roderwolde

RODERWOLDE

Ensemble Cappella Con Clave komt zondag 14 februari om 15.00 uur in de Culturele Driehoek Roderwolde zingen en spelen. Het optreden is in de Jacobskerk.

Cappella Con Clave is een klein ensemble uit Groningen bestaande uit vier vrouwen en vier mannen, onder leiding van Robbert de Bruin, wat al jaren bij elkaar komt om met plezier mooie muziek te maken. Vocale en instrumentale muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance. De hoofdmoot van het programma bestaat uit Spaanse muziek, maar er zijn ook uitstapjes naar Engelse, Franse, Italiaanse en Duitse werken: liefdesliedjes, pastorales, dansen, drankliederen en gewijde koormuziek. A capella Dit wordt a capella gezongen of met begeleiding van blokfluiten, trom, tamboerijn, gitaar, luit of vihuela, een acht-vormig snaarinstrument dat in de 16e eeuw, tijdens de renaissance, gedurende een halve eeuw nogal populair was. Entree 9 euro, kaarten verkrijgbaar via www.cultureledriehoekroderwolde.webxpress.nl, Boekhandel Daan Nijman, Heerestraat 87 te Roden of café het Rode Hert Hoofdstraat 32 , Roderwolde, 050-5034238.

Auteur

ggeersing