Restauratorendag op Landgoed Mensinge

RODEN

Zondag 7 februari wordt voor de veertiende keer de Restauratorendag gehouden op Landgoed Mensinge.

Vijftien leden van Restauratorenvereniging Noord laten in de kamers van de havezate en in de Landskeuken restauratietechnieken zien en geven er uitleg bij. De deelnemers zijn deskundig op het gebied van meubels, intarsia, marqueterie, antieke wapens, boekbinden, glas in lood, smeden, decoratieschilderen, steenhouwen, houtsnijwerk en restauratie van poppen, beren, porselein, aardewerk, glas, metaal, leder en perkament. Ook dit jaar worden er weer lezingen gehouden door leden van de verenigingen. De Restauratorendag wordt gehouden van 13.00 tot 17.00 uur in Mensinge en de Landskeuken, Mensingheweg 3 en 5 in Roden. De toegangsprijs bedraagt: 5 euro voor volwassen, 2,50 euro voor kinderen van 7 t/m 17 jaar en kinderen jonger dan 7 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie: www.mensinge.nl

Auteur

ggeersing