Provinciale Brassband Groningen mét musicalster naar Leek

LEEK

Op zaterdag 16 januari is het weer zover: het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van de Provinciale Brassband Groningen. Het concert vindt plaats in Leek. En dit is niet zomaar een Nieuwjaarsconcert, want dit jaar mag de PBG zich Nederlands Kampioen noemen.

Tijdens deze feestelijke avond zullen alle uiteinden van het muzikale spectrum ten gehore worden gebracht. Zo lopen de stukken uiteen van echte brassbandklassiekers tot aan lichte, opzwepende nummers waardoor het publiek zal gaan swingen. Deze avond is er ook een speciale gast uitgenodigd in de persoon van musicalster Noortje Herlaar.

Nationale bekendheid

Noortje heeft nationale bekendheid vergaard door het winnen van 'Op Zoek Naar Mary Poppins'. Zowel voor als na haar successen van deze talentshow heeft ze in grote Nederlandse musicalproducties gespeeld. Dit zijn onder andere 'Dirty Dancing', 'Urinetown' en 'Saturday Night Fever'. Ook speelt Noortje vanaf 2012 een hoofdrol in de televisieserie 'Moeder, ik wil bij de Revue'. Tijdens het Nieuwjaarsconcert zal Noortje haar veelzijdigheid laten zien en horen, door zowel echte musicalklassiekers als populaire hedendaagse muziek te zingen.

Voorverkoop

Kortom, het wordt een spectaculaire avond die men als publiek niet wil missen. Het concert vindt plaats in kerkgebouw De Hoeksteen te Leek. De aanvang is 20.00 uur en kaartjes kosten in de voorverkoop vijftien euro. Aan de deur kosten kaartjes 17,50 euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen 7,50 euro. Kaartjes kunnen worden besteld via voorverkoop@pbg.nu. Zie ook pbg.nu.

Auteur

Merijn Slagter