Themaverkiezing Jonge dichter 2017: humor!

RODEN

Noordenveldleest is ook in 2017 op zoek naar de Jonge dichter van Noordenveld en het Westerkwartier. Thema voor de wedstrijd is dit jaar ‘humor’.

In veel poëzie is het verdriet eindeloos (en de liefde minstens even hopeloos). Maar er wordt ook heel wat afgelachen in gedichtenland. Van keihard lachen om een nonsensgedicht tot een brede grijns van herkenning. Klim in de pen als je in de onderbouw van het voortgezet onderwijs zit en woont in Noordenveld of Westerkwartier. Geinige onzin met een onweerstaanbaar ritme, op rijm of niet, een gedicht met een onverwachte twist – de driekoppige jury is benieuwd naar de inzendingen. De jonge dichters moeten hun gedicht zélf schrijven, dus een bestaand gedicht overschrijven mag niet. De maximumlengte is 24 regels en per persoon mogen niet meer dan drie gedichten worden ingezonden. Gedicht(en) kunnen tot maandag 23 januari worden ingestuurd naar charlotte@daannijman.nl. De Jonge dichter van Noordenveld en het Westerkwartier 2017 wordt bekendgemaakt op donderdagavond 2 februari bij Boekhandel Daan Nijman in Roden.

Auteur

ggeersing